DEBUT. Viziuni adolescentine. - 21.05.2019






21 MAI 2019. Ziua cea mare. Viziuni adolescentine. 

     Pentru adolescenta noastră RoMINA. Italianca noastră româncă. Cu emoţii. Foarte vizibile la unii dintre cei implicaţi. Dar RoMINA însă e foarte stăpână pe ea.
     Ploaia asta atât de … udă, cu stropi atât de mari şi de mulţi, presărată cu mici bobiţe de gheaţă, sper că totuşi prevesteşte ceva bun. Ca la nunţi – belşug. Dar…dacă îi va face pe unii să renunţe şi să nu mai vină?
      Surpriză! Vremea nu i-a oprit pe cei ce şi-au dorit să-i fie RoMINEI alături. Prezenţa - chiar peste aşteptări. Familie, prieteni, profesori, colegi, vecini…. Mai multe generaţii de dascăli, de la cele două doamne educatoare, domnul învăţător, doamne şi domni profesori şi doamna director. Vă mulţumim tuturor, că aţi venit să o susţineţi! Ah, da! Şi multe flori. Reale, nepictate.
      Tablourile le ştiam. Dar nicicând nu mă satur să le privesc. Mă joc în mintea mea cu titluri pentru fiecare. Madamme, Epocal, Zâmbete, Hypnothica, Magicana, Fata lunii, Papavero, Sufletul….)
      Gazda evenimentului desfăşurat la Muzeul Naţional al Unirii domnul director Gabriel Rustoiu a deschis vernisajul prin câteva cuvinte calde, pline de încurajare. Apoi doamna profesor de desen, Diane Popa a făcut un tur pe la cele 24 de tablouri expuse. Cu explicaţii profesioniste.
      Spontană şi binevenită a fost intervenţia domnului Romi Adam - sculptor. A îndrumat multe generaţii de elevi pe calea artei. E o mare încurajare să auzi cuvinte frumoase, din partea unor profesionişti. Talent, energie, îndrăzneală, expresie, profunzime, optimism …
      Doamna director Elena Ignat, cea care a încurajat-o şi a promovat-o într-un mod inedit încă de anul trecut de când a aflat de talentul RoMINEI a spus lucruri foarte bine primite de către elevii prezenţi. Şi foarte utile pentru părinţi: “Ştiţi că părinţii vor note mari la matematică, la română, să fie dacă se poate de nouă şi zece la absolut toate materiile. Nu! Fiecărui copil trebuie să-i descoperim calităţile, talanţii aceia cu care a fost înzestrat şi să-i ajutăm să-i înmulţească.”
      S-au spus cuvinte frumoase. Am simţit şi am văzut frumosul. Cu toţii am văzut diamantul ascuns. RoMINA.
Urmează procesul de şlefuire.
Veţi mai auzi de ea. Sunt sigură!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aşa cred eu... Tu?