Fire-ați fericiți și voi de sărbători, că sărbătorile au tot fost fericite! - 25.12.2019

Fire-ați fericiți și voi de sărbători, că sărbătorile au tot fost fericite!


Îmi plac sărbătorile de iarnă.
Că-s multe zile libere, că nu-mi scot nasul afară în frig, că pot sta și pot face doar ceea ce-mi place mie, fără să mă mustre conștiința.
Că-s multe feluri de mâncare (subit parcă mâncăm cu șapte guri, fiecare!) și toată lumea e mai bună. Că-n rest…Mai răruț.
”Dacă-n fiecare zi
  Crăciunul ar veni
  Ce fericire-ar fi
  Mai buni poate am fi!”
(colinda cântată de Corala Armonia e pur și simplu magică).


Privesc brazii (sau brăduții) impozanți ca-n filme. Cum, Doamne, unii au în casă așa ceva?! Întreg decorul zici că a fost realizat de vreun mare regizor. Șemineu cu foc din lemne (sau din pânză tremurândă), blană albă de oiță merinos dată cu soluție de pete și apoi parfumată ca să o adulmeci cu plăcere când te tolănești pe ea (sau blana era de urs polar?); cizme roșii din fetru, atârnate, bomboane bicolore alb-roșii în formă de cârje, moși mici și mari, toți cu burtă mare și barbă albă, lungă. Șiraguri de mărgele sclipitoare, steluțe jucăușe, fundițe dichisite, lumânări înflăcărate și încă ceva, fără de care nu se poate: cozonac, covrigei și vin. Și muuulte bomboane!
Cadouri sub toți brazii. Stivuite sau împrăștiate, neglijent sau studiat. Colorate și dorite. Standard sau personalizate, din obligație sau cu suflet.
Oamenii de zăpadă, reali, sunt pe cale de dispariție?! La noi zăpadă nu a mai ajuns demult. Nici fulgii dansatori. Săniuța șomează.
Fesuri roșii cu bordură albă de nea și cu ciucurel alb, stau pe capul fiecăruia, iar deasupra capului – vâsc.
Și selfie-uri! Cât cuprinde.
Brazi, decorațiuni și roșu. Și zâmbete.
Toate rețelele-s pline! De toate astea, însoțite de urări. De s-ar și lega de noi, ce bine-ar fi!
Și emoticoane în exces.
Fire-ați fericiți și voi de sărbători! Că sărbătorile au tot fost fericite!

 https://www.catchy.ro/fire-ati-fericiti-si-voi-de-sarbatori-ca-sarbatorile-au-tot-fost-fericite/156802?fbclid=IwAR2DbYEfo0nXI-2DU6ICB0jZb-vpnIURMxfeDEvtCjZPFopeAoJ04vbpHjc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aşa cred eu... Tu?