Sunt mândră că-s româncă!.................05.06.2014

Ştiu că se spune despre noi, românii că suntem un popor hâtru. Se mai spune că ştim să facem haz de necaz. Că suntem ospitalieri şi sociabili.
Am avut ocazia să vorbesc cu persoane străine, de dincolo de ocean, care, venind deja a doua oară la noi ne-au admirat pentru faptul că ne respectăm tradiţiile şi că ne ştim distra. Că marcăm evenimentele importante din viaţă, aşa cum se cuvine. Ştiţi ce li se părea interesant mai la-nceput ?(c-apoi s-au obişnuit): faptul că lumea este tot timpul elegantă! Câteva zile la rând ne tot intrebau ce sărbătoare e la noi! 
Avem multe calităţi. Pe care ar trebui să ni le amintim şi să ni le reamintim nouă şi celorlalţi si să le apreciem la adevărata lor valoare. Ne-am cam săturat de imaginea negativă din "ţâşpe" situaţii. 
Avem atâtea valori de talie internaţională, în atâtea ramuri! Avem creiere luminate! Avem atâţia olimpici mondiali în nenumărate (fără număr?! :)) domenii! Filozofie, matematică, informatică, astronomie, invenţii şi lista poate continua! Şi avem sportivi care ne fac cinste. Mulţi! Doar in ultimele câteva săptămâni câte medalii şi titluri au adus în ţară!? La gimnastică, la canotaj şi ...oh, da!!! Simona Halep!!!! 
Pot să nu fiu mândră că-s româncă? (chiar dacă nu am niciun merit pentru asta, Boby :p))
Nu! Nu pot!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aşa cred eu... Tu?